Geroosterde kwartel met hummus en granaatappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de kwartels op kamertemperatuur komen.

  2. Leg de kwartels met de borst naar beneden op de snijplank. Neem het uiteinde vast en knip met een schaar links naast de ruggengraat richting nek. Doe hetzelfde langs de rechterkant van de ruggengraat en verwijder de ruggengraat. Draai de kwartel om en druk het borstbeen naar beneden met je hand.

  3. Marinade: meng de ingrediënten in een kom en kruid met versgemalen zwarte peper (2 el Boni Selection olijfolie, 1 el balsamicoazijn, 1 kl Boni Selection honing, 1,5 el sojasaus, 1 kl zeste van citroen, 2 geperste tenen look, 1 kl esdoornsiroop, 2 takjes tijm en 1 kl fleur de sel).

  4. Bestrijk de gevlinderde kwartels met de marinade. Leg ze op elkaar en schep de rest van de marinade erover.

  5. Zet koel en laat minstens 2 u marineren.

  6. Hummus: mix de uitgelekte kikkererwten fijn in de blender. Voeg, terwijl je blijft mixen, tahin, citroensap, 2 geperste teentjes look, komijn en een kl zout toe.

  7. Druppel het ijskoude water er heel langzaam bij en roer tot een gladde puree. Voeg indien nodig meer water toe.

  8. Dek af met plastic folie en laat 30 min rusten.

  9. Salsa: mix de ingrediënten in het hakmolentje en breng op smaak met peper en zout (10 g bladpeterselieblaadjes, 1 teen look, ½ el citroenzeste en 1 el citroensap).

  10. Verwarm de oven voor op 200°C.

  11. Plaats de gevlinderde kwartels op een bakplaat. Giet de rest van de marinade erover en bak goudbruin en gaar in 30 min.

  12. Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.

  13. Verdeel de hummus over de borden. Schik de kwartels erop, besprenkel met salsa en werk af met granaatappelpitjes.