Geroosterde spruitjessalade met citrusfruit en noten

Geroosterde spruitjessalade met citrusfruit en noten

Allergenen

Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Spoel en reinig de spruitjes en snij ze middendoor. Doe in een kom en besprenkel royaal met olijfolie.

  3. Kruid met peper, zout en kaneel. Schep de spruitjes door elkaar.

  4. Leg de spruitjes met het snijvlak naar beneden op een ovenplaat en laat 40 min garen en licht karamelliseren in de oven. Schep halverwege eens om.

  5. Snij de citrusvruchten ‘à vif’.

  6. Hak de noten grof.

  7. Dressing: meng de ingrediënten en kruid met peper en zout.

  8. Snipper de peterselieblaadjes fijn.

  9. Pel de avocado’s en snij het vruchtvlees in stukjes.

  10. Schep de spruitjes, het citrusfruit, de avocado’s en de noten door elkaar op een serveerschaal en besprenkel met de dressing.

  11. Bestrooi met hennepzaad en peterselie.