Geroosterde witte asperges met carpaccio van verse zalm

ba99a6965948caf2551077fa5d550add1c40e2adfd060db8e4d8a87d1c555244.jpg

Allergenen

Vis en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de zalm en dep droog. Verpak de vis in plasticfolie en leg minstens 1 u in de diepvries. Zo snij je er makkelijker fijne plakjes van.

  2. Pel de sjalotjes en snipper fijn. Snij de bieslook fijn.

  3. Meng 2 el olijfolie met het citroensap (2 citroenen), de citroenzeste (1 citroen), de bieslook, de sjalotjes, 1/2 kl zout en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost.

  4. Snij de zalm in flinterdunne plakjes en verdeel over de borden. Bestrijk met de marinade. Dek af met plasticfolie en zet 1 u in de koelkast.

  5. Blancheer de zeekraal kort in licht gezouten water. Laat uitlekken.

  6. Schil de asperges en wrijf ze in met arachideolie.

  7. Gril ze enkele min aan beide zijden in een matig hete grillpan. Controleer de gaarheid door met een aardappelmesje in het dikste deel van de asperges te prikken. Gaat dat vlot, dan zijn ze gaar.

  8. Serveer de asperges met de zeekraal op de zalmcarpaccio. Werk af met kappertjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit