Gestoofde venkel en courgette met gerookte makreel

Gestoofde venkel en courgette met gerookte makreel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst en laat uitlekken. Kook de rijst op een zacht vuur. Hou apart.

  2. Spoel de venkel en de courgette en snij beiden in gelijke halve maantjes van 3 à 4 cm. Hou het loof van de venkel, je kan het achteraf gebruiken als versiering.

  3. Pel de ui en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en voeg de uisnippers, saffraan en tijm toe. Stoof aan onder voortdurend roeren.

  4. Pel het teentje look en snipper fijn. Voeg de venkel en courgette toe aan de uien en bak tot ze mooi goudgeel zijn. Voeg de looksnippers en tomatenpassata toe. Giet er een beetje water bij. Maak het stoofvocht van de groenten los en kruid met peper en zout. Laat alles een 15-tal minuten stoven tot de groenten zacht zijn.

  5. Ontvel de gerookte makreel en snij in stukken.

  6. Dien de groenten op met de volkorenrijst, de makreel en het loof van de venkel. Garneer met een paar takjes platte peterselie.