Getomateerde gehaktquiche met kastanjechampignons

Getomateerde gehaktquiche met kastanjechampignons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier op en vul de taartvorm met bakparels.

  3. Het bakpapier mag over de randen hangen. Zo vermijd je dat de rand van het deeg te bruin kleurt bij het blind bakken. Bak 20 min blind op 180°C.

  4. Pel en snipper de look fijn.

  5. Stoof de champignons met de looksnippers in een flinke klont boter in een ruime pot. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  6. Laat de champignons bakken tot ze hun vocht lossen en laat uitlekken.

  7. Snipper de dragonblaadjes fijn.

  8. Schep de verse kruiden door de champignons.

  9. Bak het gehakt rul in boter. Kruid met peper en zout.

  10. Klop de eieren los in de room. Mix de tomatenpuree erdoor en kruid met peper en zout.

  11. Vul de taart met gehakt en champignons en giet het eimengsel erover.

  12. Bestrooi met gemalen kaas en draai er nog wat versgemalen peper over.

  13. Bak goudbruin en gaar in 30 à 40 min.