Gevuld witlof met zomers gehakt

e2b8a8cb12de4393600a8f5c75bfd99e117fbd241fc6673fe4b3f188795fb5ec.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Pluk de oregano en basilicum en hak eveneens fijn.

  2. Meng de tomaten, basilicum, oregano en pijnboompitten onder het gehakt.

  3. Verwarm de oven voor op 190°C.

  4. Snij de witlofstronken in de lengte in twee. Verwijder het harde gedeelte.

  5. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en maak vier worsten die even lang zijn als het witlof.

  6. Plaats de twee helften witlof rond het gehakt en bind vast met keukentouw.

  7. Besprenkel een vuurvaste schotel met olijfolie en leg de opgevulde stronken in de schotel. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  8. Bak in de voorverwarmde oven ± 30 min tot het gehakt gaar is.

  9. Hak de notenmengeling grof en rasp de look. Bak de noten en de look in 6 el olijfolie. Laat de look niet verbranden.

  10. Overgiet de gebakken opgevulde witlofstronken met de notenlookolie.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit