Gratin dauphinois

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en spoel ze schoon.

  2. 1a73f5b084f84b9cea04261c3863c9c32791a0edb2b4189c85425ac8c9c4ce96.jpg

    Snij in zeer dunne schijfjes met een mandoline.

  3. 3ca436e6e906dd4a64e722ab30eb7df1129f9f05cb2bf9d56e9f6df85cec89c5.jpg

    Beleg een met boter ingevette ovenschotel dakpansgewijs met de aardappelschijfjes.

  4. ac022f3003e7fd590e5e3e4a25658cd6ef8e4d5790068fc961daa389b9ec6f34.jpg

    Kruid elk laagje met zwarte peper en zout.

  5. Warm de oven voor op 160°C.

  6. Pel de look en pers fijn met een lookpers.

  7. aade6fe8848506284a2b1e1e7adefc2b802eb80444c83a5ff9b3623ab49fc515.jpg

    Meng de room onder de melk in een steelpan. Voeg de look, rozemarijn en laurier toe. Verwarm tot aan het kookpunt. Kruid met zwarte peper, nootmuskaat en zout.

  8. 93e5c9e606029acc3b6cc83769806f6667042151b4563bb03770a467cd04646e.jpg

    Zeef de warme roommengeling over de aardappelschijfjes tot ze net onderstaan.

  9. 5e5943a5b0a0abf52e551fc0e2e7465137172d997c0b10d3f24c83eeb8a2e5ea.jpg

    Strooi er gruyère over.

  10. Plaats 50 min in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat 10 min rusten alvorens te serveren.