Indische fruitsalade

Indische fruitsalade

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de komkommer en snij in de lengte middendoor. Schraap met een koffielepel de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. Pel de mineola’s en snij het vruchtvlees in stukjes. Haal het klokhuis uit de appels en snij in stukjes.

  3. Schil de kiwi en de mango. Snij beide in stukjes. Spoel de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij in kwartjes.

  4. Mix het citroen- en gembersap. Kruid bij met versgemalen zwarte peper, komijn en een mespuntje zout. Roer de suiker erdoor totdat hij opgelost is.

  5. Doe de fruitstukjes samen met de komkommer in een kom. Overgiet met de dressing en schud door elkaar. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

  6. Snij de puntpaprika’s middendoor. Vul ze met de fruitsalade en werk af met koriander.

  7. Tip: pikante fruitsla? Snij een groene chili in ringetjes en voeg toe.

  8. * Rasp geschilde gemberwortel en knijp het vocht eruit.