Jan in de zak

Jan in de zak

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Neem een keukenhanddoek en kook deze af in water met een scheutje azijn. Spoel in vers water.

  2. Zeef de 2 soorten bloem en meng samen.

  3. Verwarm de melk tot lauw en voeg de gist toe.

  4. Kneed de bloem en melk met gist samen tot een deeg.

  5. Voeg 1 ei toe en kneed verder.

  6. Giet de suiker en het zout erbij.

  7. Kneed als laatste de rozijnen en noten eronder.

  8. Laat afgedekt ± 30 min rijzen en draai het in de afgekookte keukenhanddoek.

  9. Knoop de handdoek dicht met wat touw of een rekker.

  10. Gaar het brood ± 3 u in water dat rond het kookpunt ‘danst’.

  11. Serveer lauw met goede boter en bruine suiker of met kandijsiroop.