Kabeljauw met peterseliewortel, parelcouscous en bouillon van gebrande prei
                    
                    
                Vis , Gluten , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Warm de grill van de oven voor.
 - 
                    
                    
Snij het donkergroen en de wortel van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Was goed onder stromend water.
 - 
                    
                    
Leg de prei op een bakplaat in de oven en laat aan alle zijden donkerbruin blakeren.
 - 
                    
                    
Plet de look met schil met de platte kant van een groot mes.
 - 
                    
                    
Pel de ui en snij in grove stukken.
 - 
                    
                    
Breng 1 l water met de look, het visbouillonblokje en de ui aan de kook.
 - 
                    
                    
Snij van 1 bruingeblakerd preiwit 4 schijfjes van 2 cm en voeg de rest toe aan de groentebouillon.
 - 
                    
                    
Breng aan de kook en laat ½ verdampen. Zeef en kruid met zwarte peper, 1 el sojasaus en zout.
 - 
                    
                    
Schil de peterseliewortelen en snij 200 g in brunoise (= kleine blokjes) en 300 g grof.
 - 
                    
                    
Pel de sjalot en snipper fijn.
 - 
                    
                    
Verhit 2 el boter in een kookpot en bak de sjalot glazig.
 - 
                    
                    
Roer de parelcouscous en brunoise van peterseliewortel erdoor.
 - 
                    
                    
Blus met 300 ml groentebouillon en breng aan de kook. Zet het deksel op de pot en laat 5 à 8 min heel zacht koken.
 - 
                    
                    
Kook de grofgesneden peterseliewortel gaar in licht gezouten water.
 - 
                    
                    
Giet af, laat uitlekken en mix fijn met 50 g boter.
 - 
                    
                    
Verwijder het donkergroen en de wortel van de lente-uitjes. Snij in stukken van 5 cm.
 - 
                    
                    
Smeer de vis en lenteuitjes in met arachideolie.
 - 
                    
                    
Gril samen 2 min aan beide zijden in een grillpan.
 - 
                    
                    
Snij de kabeljauw in stukken van 3 cm.
 - 
                    
                    
Leg de parelcouscous, peterseliewortelpuree, preiringen, kabeljauw en pesto in een cirkel halfweg in een diep bord.
 - 
                    
                    
Werk af met kervel en gegrilde lente-uitjes. Schenk de warme bouillon aan tafel in het midden van het bord.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders