Kibbeling met tartaarsaus

Kibbeling met tartaarsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tartaarsaus: pel de hardgekookte eieren en plet ze fijn met een vork. Schil het sjalotje en snij fijn. Schep de mayonaise, peterselie, bieslook, dragon en sjalot door de geplette eieren.

  2. Hak de augurkjes en uitgelekte kappertjes fijn en schep ze door de tartaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Plaats in de koelkast tot gebruik.

  3. Verwarm de friteuse tot 180°C.

  4. Beslag: splits het ei. Meng de eidooier met het bier en de bloem tot een glad beslag. Roer er een mespunt zout door.

  5. Klop het eiwit stijf en schep door het beslag.

  6. Snij de vis in reepjes. Kruid royaal met peper en zout.

  7. Haal de visreepjes door het beslag en bak goudbruin in de friteuse.

  8. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Serveer onmiddellijk met de tartaarsaus.