Krabballetjes met tartaarsaus PT30M 4 porties 1 sneetje volkorenbrood 200 g krabvlees 4 el Boni mayonaise 2 el speltbloem 2 el kappertjes 1 eetlepel bieslook 1 el peterselie 1 Spar ei 1 rode chilipeper 2 Boni Selection augurken 1 sjalot Boni arachideolie

Krabballetjes met tartaarsaus

2d2a3c1f417b82dfb6534106b28752e6052c33f6ed93e4a4ed024e5962c2fd6e.jpg

Allergenen

Schaaldieren , Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe het krabvlees, brood, ei, de speltbloem, chilipeper en verse koriander in een foodprocessor en mix tot een dik beslag.

  2. Maak 12 balletjes van dit beslag en laat 10 min afkoelen in de koelkast.

  3. Tartaarsaus: pel de sjalot. Hak de sjalot, kappertjes en augurken fijn. Meng samen met de bieslook en peterselie onder de mayonaise.

  4. Bak de krabballetjes goudbruin in arachideolie in de friteuse of in een diepe pan.

  5. Serveer met de tartaarsaus.