Visburger met tartaarsaus
Vis , Melk , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Tartaarsaus: pel de sjalot en snij fijn. Hak de augurken en kappertjes fijn. Snij de bieslook en peterselie fijn. Meng alles met de mayonaise en zure room.
-
Zalmburgers: snij de korsten van het brood en laat weken in melk. Pel de sjalotten en snipper fijn. Bak ze eventjes aan in wat hete olie.
-
Stoom de vis gaar gedurende 5 min. Laat afkoelen. Doe de vis in een kom. Snipper de dille fijn. Voeg de sjalotten, het geweekte brood, 1 losgeklopt ei, dille, peper en zout toe aan de kom. Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel over een platte schaal. Maak een laag van 2 cm dikte. Laat 2 u in de diepvries koelen (lichtjes bevriezen).
-
Bak de hamburgerbroodjes krokant in de oven.
-
Snij de visfarce in 4 gelijke kroketvormen. Wentel ze in bloem, haal ze door een losgeklopt ei en paneer ze met paneermeel tot je een korst bekomt.
-
Bak ze mooi krokant in een Tefalpan met hete arachideolie gedurende ± 5 min.
-
Snij de broodjes in twee en bestrijk met een dikke laag tartaarsaus. Leg de zalmburger erop. Werk af met een takje dille en kwartje citroen.