Kipfilet met witlof en olijven

Kipfilet met witlof en olijven

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en uien. Snij de uien in 4.

  2. Rits de naaldjes los van de takjes tijm.

  3. Meng de wasabi door het citroensap.

  4. Verhit de olie in een ruime pan en bak de kip hierin aan beide zijden goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Bak de uien samen met de look en de witlofstronkjes in de pan. Laat ze lichtjes kleuren en leg de kipfilets erop. Voeg de citroenpartjes, olijven en tijmnaaldjes toe.

  6. Bestrooi met suiker en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Overgiet met het citroensap en voeg nog 2 dl water toe.

  7. Dek de pan af en laat op een laag pitje gaar sudderen in 40 minuten.

  8. Snij de kipfilets in plakjes.

  9. Serveer met witte rijst.