Knödelpraline in gedroogde hamcrumble

Knödelpraline in gedroogde hamcrumble

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Crumble

    Schik de gedroogde ham op een bakplaat en droog in een oven op ± 100°C.

  2. Haal, wanneer de ham voldoende droog is, uit de oven, laat wat afkoelen en verkruimel de ham tot een ‘crumble’.

  3. Was de aardappelen en kook in de pel gaar in gezouten water.

  4. Laat wat afkoelen, pel en draai ze door een roerzeef.

  5. Voeg de bloem en wat nootmuskaat toe.

  6. Kneed kort, voeg de eidooier toe en kneed opnieuw kort. Stop met kneden wanneer alles gemengd is.

  7. Duw het deeg uit op een plateau met bakpapier en laat wat rusten in de koelkast.

  8. Haal het deeg uit en bestrooi je handen met wat bloem om vlotter te werken.

  9. Neem een klein hoopje deeg in je hand, maak een kuiltje in het midden en steek daar de gekozen vulling in.

  10. Rol het deeg in een bolletje zodat de vulling volledig omwikkeld is met het deeg.

  11. Kook in een kookpot water met zout en gaar de deegballetjes hierin. Let op dat het water rond het kookpunt blijft en niet te hevig kookt, anders zullen de balletjes openspatten.

  12. De balletjes zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.

  13. Doe de honing in een kommetje of schaaltje.

  14. Druk de bovenkant van elke knödel kort in de honing en daarna in de crumble van de ham.

  15. Warm de zuurkool op en serveer de knödels hierop.