Lamskroontje met persillade, aardappel- en courgetteschijfjes

Lamskroontje met persillade, aardappel- en courgetteschijfjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Persillade: meng 60 gr malse boter met de gehakte peterselie, rozemarijn, paneermeel en 1 eetlepel mosterd. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Rol daarna uit op een vel bakpapier tot ½ cm dikte.

  2. Schroei de lamkroontjes aan in een pan met 60 gr boter. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou de braadjus bij als saus.

  3. Bedek de bovenzijde van de lamkroontjes met de persillade en druk aan. Leg het vlees in een braadslede.

  4. Snij de aardappelen in fijne plakjes van ½ cm en spoel in koud water. Dep droog met wat keukenpapier. Bak de aardappelschijfjes aan beide zijden in olijfolie op een matig vuur. Kruid met peper, zout en rozemarijn.

  5. Spoel de courgette en snij ook in fijne plakjes. Bak eveneens mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Gaar de lamkroontjes ondertussen verder in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende een 7-tal minuten tot ze mooi rosé zijn.

  7. Schik de aardappel- en courgetteschijfjes ondertussen dakpansgewijs op een bord. Snij de lamkroontjes in 3 à 4 porties en zet in het midden van het bord. Nappeer de braadjus erbij.