Lamstoofpot met gekonfijte aardappelblokjes

b85d63411fcdeb0bd5f232b909d3cfbea0d6c97225077cb3d67b9fc8989ad0a3.jpg

Allergenen

Selder, Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien. Reinig de bleekselder en schraap de wortels. Snij in niet te kleine stukken. Verwarm een scheutje olijfolie. Bak de groenten gedurende een 10-tal minuten. Voeg het in stukjes gesneden lamstoofvlees toe. Roer 2 eetlepels bloem door de mengeling en meng goed. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en rode wijn toe. Kruid met peper en zout.

  2. Zet het deksel op de pan. Laat op een zacht vuurtje gedurende 2,5 tot 3 uur pruttelen. Roer er af en toe even door. Haal het laatste halfuur het deksel van de pan. Zo kan de saus wat indikken.

  3. Snij de champignons in stukjes en voeg ze het laatste uur toe aan de stoofpot.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  5. Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper, zout en verse rozemarijn.

  6. Zet in een oven van 180°C. Laat gedurende 20 tot 25 minuten konfijten.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit