Linzenchutney met appel en roodbaars

Linzenchutney met appel en roodbaars

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de rode uien en snipper fijn. Pel het teentje look en snipper eveneens fijn.

  2. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Bak hierin de fijngesnipperde rode ui enkele minuten tot deze zacht en glazig is.

  3. Schil en rasp de gember. Schil de appel en snij in blokjes. Voeg de fijngesnipperde look, gember en stukjes appel toe aan de ui. Fruit verder.

  4. Blus met de balsamicoazijn. Voeg de ketchup, chilisaus en tomatenpasta toe en laat zachtjes verder inkoken.

  5. Spoel de linzen en kook in de groentebouillon tot ze beetgaar zijn.

  6. Giet de linzen af en meng ze onder de chutney.

  7. Snipper de bieslook fijn en strooi over de linzenchutney.

  8. Wentel de roodbaarsfilets in een weinig bloem en kruid met peper en zout. Bak mooi gaar in een hete pan met wat olijfolie.

  9. Serveer de vis op een portie linzenchutney. Garneer met fijngesnipperde bieslook.