Matoufet met salade Rochoise

Matoufet met salade Rochoise

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Matoufet: snij het spek in stukjes. Bak ze krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Klop drie eitjes los en kruid met peper en zout.

  3. Smet de boter in de pan. Bak de eitjes in de gesmolten boter, voeg het gebakken spek toe. Laat de eitjes niet te hard bakken, ze moeten nog ‘nis’ (= zachtgekookt) zijn.

  4. Serveer op sneden bruin brood. Werk af met een takje platte peterselie.

  5. Salade Rochoise: spoel de aardappelen en koud gaar in licht gezouten water. Kook de boontjes in licht gezouten water. Giet af en verfris in ijskoud water.

  6. Kook twee eitjes hard gedurende 8 min in water met een geutje azijn. Laat afkoelen in koud water en pel.

  7. Was de kerstomaatjes.

  8. Bak de sneetjes spek krokant en laat opdrogen op keukenpapier.

  9. Vinaigrette: meng de mosterd met de honing en mayonaise. Verdun een beetje met wat water.

  10. Schik alle ingrediënten in kommetjes en werk af met de vinaigrette.