Mosselen met venkel en sinaasappel

7bddd7d00b560bee7cc125bd87281a13429c29f8b1a4d853163680ef070fe21a.jpg

Allergenen

Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen grondig en verwijder de kapotte exemplaren.

  2. Hou het venkelgroen apart. Snij de venkels middendoor en in fijne reepjes.

  3. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Pel de teentjes look en sjalotjes en snipper beide fijn.

  4. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap uit beide sinaasappelen.

  5. Verwarm een bodempje olijfolie in een ruime pan. Stoof hierin de venkelreepjes samen met de sjalot en looksnippers even aan. Kruid met versgemalen peper en giet het sinaasappelsap erover.

  6. Voeg de mosselen toe. Bestrooi met rozemarijn en sinaasappelzeste. Dek de pan af en zet op een hoog vuur.

  7. Schud de pan een paar keer op. Kook de mosselen in 10 minuten tot alle schelpen open zijn.

  8. Garneer de mosselen met plukjes venkelgroen. Serveer met versgebakken brood.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit