Oeufs en meurette met een twist

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotjes en de look en snipper alles fijn.

  2. Snij de pancetta in kleine stukjes.

  3. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.

  4. Hak de peterselieblaadjes fijn.

  5. Verhit een scheut olijfolie in een pot en fruit de sjalotsnippers erin. Voeg look, pancetta en champignons toe en laat op een zacht vuur rustig stoven.

  6. Voeg 2 l water toe en verkruimel de kippenbouillon erover. Breng aan de kook.

  7. Voeg 5 dl wijn toe en laat op een zacht vuur sudderen en iets inkoken terwijl je de eitjes pocheert.

  8. Breng 2 l water samen met de azijn en de rest van de wijn aan de kook in een brede pot. Breek de eieren in aparte kommetjes. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat de eitjes op veilige afstand van elkaar in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal met een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle eitjes gepocheerd zijn.

  9. Breng de wijnsoep verder op smaak met versgemalen peper, zout en room.

  10. Verdeel over kommetjes en schep in elke kom 2 eitjes.

  11. Werk af met peterselie en serveer warm.