Magret de canard met champignons en aardappelgratin

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 2 eendenborsten
  • 1 verpakking (600 gr, koeling) aardappelgratin
  • 1 verpakking (300 gr) gesneden kastanjechampignons
  • 2 koffielepels honing
  • Spar boter
  • 50 g Spar gemalen kaas
  • 1 vleesbouillonblokje
  • maïzena
  • scheutje room
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Doe de aardappelgratin in een vuurvaste schotel. Bedek met de gemalen kaas.
3. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat gedurende 20 minuten warmen.
4. Smelt een klontje boter in een pan.
5. Leg de eendenborsten in de pan, eerst op de vleeskant en daarna op de velkant. (*)
6. Kruid het vlees met peper en zout.
7. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal.
8. Overgiet met het vet uit de pan.
9. Wrijf de korst van het vlees in met de honing.
10. Snij de vetlaag in ruitjes.
11. Zet het vlees in de oven en laat verder garen.
12. Smelt een klontje boter in een pan. Voeg de gesneden kastanjechampignons toe en giet er een beetje water bij. Zo bruinen de champignons niet.
13. Haal het vlees uit de oven en hou warm.
14. Giet voor de saus het vet van het vlees in een pannetje. Voeg een vleesbouillonblokje en een beetje water toe. Laat het bouillonblokje oplossen en warm de saus op. Voeg een scheutje room toe.
15. Voeg, indien de saus niet dik genoeg is, wat maïzena toe en laat nog even doorkoken.
16. Snij het vlees in fijne plakjes.
17. Schik op een bord en serveer de aardappelgratin en champignons erbij. Werk af met de saus.

(*) Je kan dit perfect 2 tot 3 uur op voorhand doen. Zo 'ontspant' het vlees zich volledig en is het supermals.

< naar recepten