One pot chicken met kippenbillen

One pot chicken met kippenbillen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Neem een ovenvaste schaal en vet die in met 1 lepel olijfolie. Neem indien nodig 2 schotels.

  3. Smeer de kip in met olijfolie, kruid met peper en zout en zeste van 1 sinaasappel.

  4. Spoel de krielaardappelen en halveer ze. Snij de chorizo in stukken van ongeveer 4 cm. Pel de rode uien en snij fijn. Leg de aardappelen, stukjes chorizo en rode uistukjes samen met de kippenbillen en oregano in de schaal. Of verdeel over 2 schotels. Zet in de oven.

  5. Sprenkel na 30 minuten het sinaasappelsap over de kip.

  6. Laat bakken tot de kip gaar is.

  7. Dresseer op schotels en werk af met wat blaadjes platte peterselie.