Oosters gelakte kippenballetjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kippenballetjes: pel de sjalot en snipper fijn. Pel de look en pers fijn met een lookpers.

  2. Verwijder de buitenste, harde bladeren van de citroengrasstengel en snipper fijn.

  3. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van het pepertje en snipper fijn.

  5. Meng het gehakt met de fijngesnipperde sjalot, de look, het citroengras, de gember, de rode peper en de vissaus in een kom.

  6. Kneed goed door en maak ± 12 balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  7. Laat de balletjes afgedekt opstijven in de koelkast gedurende 15 min.

  8. Verhit wat arachideolie in een bakpan.

  9. Bak de balletjes goudbruin aan alle zijden op een matig vuur.

  10. Ketjapmayonaise: roer de ketjap manis en sesamolie door de mayonaise. Plaats in de koelkast tot gebruik.

  11. Lak: weeg alle ingrediënten voor de lak af in een steelpan. Laat inkoken tot een stroperige massa.

  12. Afwerking: snij de lente-ui in fijne schuine stukjes. Hak de cashewnoten grof. Rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof op een zacht vuur.

  13. Breng de lak weer aan de kook en warm de gebakken kippenballetjes erin op. Roer ze goed door de lak.

  14. Serveer de balletjes met de ketjapmayonaise en werk af met lente-ui en cashewnoten.