Opgerolde kerststronk met kastanjes

b397a5ce3e00e6ae523cbcd7552e1d5541a1b7ccc2f43bf97ce80f784c96a6a1.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Mix de eieren samen met de suiker tot een vast schuim. Het duurt zeker 6 tot 8 minuten alvorens het vast genoeg is.

  3. Zeef de bloem en het cacaopoeder om klonters in het deeg te vermijden.

  4. Spatel de bloem en het cacaopoeder onder het eischuim en meng goed. Meng ook niet te lang; anders krijg je geen luchtig deeg.

  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg hierover. Strijk het mooi glad en zorg ervoor dat het deeg niet hoger dan 1 cm is.

  6. Bak het deeg gedurende 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. Maak een propere handdoek nat en wring hem goed uit. Zorg ervoor dat hij zeker niet naar waspoeder smaakt. Leg de handdoek open op het aanrecht.

  8. Haal de bakplaat uit de oven en snij de randjes van het deeg los. Keer het gebak in 1 beweging om en leg op de handdoek. Laat het bakpapier aan de bovenkant zitten, terwijl het gebak afkoelt.

  9. Klop ondertussen 1,5 dl room dik vloeibaar op en meng de kastanjecrème eronder. Zet in de koelkast tot gebruik.

  10. Trek het bakpapier er voorzichtig af, eens het deeg afgekoeld is. Bestrijk de cake met de kastanjeroom en strijk glad. Rol het gebak op tot een mooie rolcake.

  11. Warm 2 dl room op en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten en laat licht afkoelen. Giet de ganache over de rolcake en trek er met een vork lijnen in.

  12. Snij de marsepein in dunne plakjes en steek er sterretjes uit. Kleur de sterretjes licht met een brander.

  13. Versier de kerststronk met de gebrande marsepeinsterren.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit