Opgevulde butternut

Opgevulde butternut

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de butternut in 2 en haal de pitten eruit. Snij in.

  2. Zet gedurende 15 à 20 min in de microgolfoven, afhankelijk van de grootte van de butternut.

  3. Pel de sjalotten en teentjes look. Snij alles in stukjes.

  4. Spoel de tomaten en zoete paprika’s. Snij de tomaten in stukjes en de zoete paprika’s in reepjes.

  5. Snij het vers gezouten spek ook in stukjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de sjalot- en lookstukjes. Voeg daarna het spek, de tomaten en zoete paprika’s toe. Laat alles goed stoven.

  8. Haal de butternut uit de microgolfoven en check of hij gaar is. Haal het vruchtvlees eruit. Laat 1 cm vruchtvlees zitten.

  9. Doe het vruchtvlees bij de rest van de groenten en laat nog even meestoven.

  10. Kruid met peper, zout en kerriepoeder.

  11. Meng de ricotta onder de groentemengeling. Proef en kruid bij indien nodig.

  12. Vul de butternuthelften met de vulling. Leg ze in een ovenschaal.

  13. Bedek de vulling met een dikke laag geraspte Parmezaanse kaas.

  14. Zet de ovenschaal in de oven en laat gedurende ± 30 min garen.

  15. Zet net voor het opdienen nog kort onder de grill.