Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Snij de butternut in 2 en haal de pitten eruit. Snij in. 
- 
                    
                    Zet gedurende 15 à 20 min in de microgolfoven, afhankelijk van de grootte van de butternut. 
- 
                    
                    Pel de sjalotten en teentjes look. Snij alles in stukjes. 
- 
                    
                    Spoel de tomaten en zoete paprika’s. Snij de tomaten in stukjes en de zoete paprika’s in reepjes. 
- 
                    
                    Snij het vers gezouten spek ook in stukjes. 
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 180°C. 
- 
                    
                    Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de sjalot- en lookstukjes. Voeg daarna het spek, de tomaten en zoete paprika’s toe. Laat alles goed stoven. 
- 
                    
                    Haal de butternut uit de microgolfoven en check of hij gaar is. Haal het vruchtvlees eruit. Laat 1 cm vruchtvlees zitten. 
- 
                    
                    Doe het vruchtvlees bij de rest van de groenten en laat nog even meestoven. 
- 
                    
                    Kruid met peper, zout en kerriepoeder. 
- 
                    
                    Meng de ricotta onder de groentemengeling. Proef en kruid bij indien nodig. 
- 
                    
                    Vul de butternuthelften met de vulling. Leg ze in een ovenschaal. 
- 
                    
                    Bedek de vulling met een dikke laag geraspte Parmezaanse kaas. 
- 
                    
                    Zet de ovenschaal in de oven en laat gedurende ± 30 min garen. 
- 
                    
                    Zet net voor het opdienen nog kort onder de grill. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                