Parmezaankoekje met rundtartaar

Parmezaankoekje met rundtartaar

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees in plakjes van ½ cm dikte. Snij deze in reepjes van ½ cm. Snij als laatste in kleine blokjes (brunoise). Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de olijfolie, fijngesnipperde sjalot en fijngehakte peterselie onder de vleesblokjes. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Werk af met de zeste van de citroen. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  2. Meng de Parmezaanse kaas met de sesamzaadjes. Zet een pan met antikleeflaag op het vuur en laat goed heet worden. Schep het kaasmengsel met behulp van een koffielepel in de pan en duw in het uitsteekvormpje. Werk vlug. De kaas en sesamzaadjes zullen samensmelten tot een fijn koekje. Laat elke zijde ongeveer 1 minuut kleuren. Maak er maximum 4 per keer in de pan.

  3. Haal de koekjes uit de pan als ze krokant zijn.

  4. Leg een kaaskoekje onderaan het uitsteekvormpje en vul tot bovenaan op met de rundtartaar. Duw goed aan. Verwijder het uitsteekvormpje zachtjes. Bedek met een tweede parmezaankoekje. Serveer onmiddellijk.