Pasta met kip, citroen en look

Pasta met kip, citroen en look

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet opzij.

  2. Schraap de zeste van 1 citroen. Pers de citroenen. Pel de sjalot en look en snipper beide fijn.

  3. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit een el olie en een el boter in een pan. Bak de kipfilets 2 à 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en verlaag het vuur naar medium. Doe de sjalot en look in de pan samen met de kippenbouillon. Maak alle vleesresten los. Laat de saus tot ½ indikken.

  4. Voeg de room met 2 à 3 el citroensap en de citroenzeste toe. Laat de saus 5 min zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra citroensap.

  5. Verwarm de oven voor op 190°C. Laat de kipfilets 5 tot 8 min in de oven gaar worden. Meng de macaroni door de citroenroomsaus.

  6. Werk af met een citroenpartje en verse tijm.