Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de schelpjes grondig onder koud stromend water en verwijder kapotte of open schelpen.

  2. Snij de stelen van de peterselie en bind ze samen met keukentouw.

  3. Hak de peterselieblaadjes grof.

  4. Snipper de look fijn.

  5. Snij de kerstomaatjes in kwartjes.

  6. Breng een ruime pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook beetgaar.

  7. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de wok. Voeg de peterseliestengels en look toe, kruid met peper en zout.

  8. Voeg de tomaatjes en espelettepeper toe en roerbak tot de look gaat kleuren.

  9. Voeg de schelpen toe en overgiet met de wijn.

  10. Plaats het deksel op de wok laat 4 à 5 min stomen tot de schelpen open zijn, schud de wok regelmatig op.

  11. Verwijder de peterseliesteeltjes.

  12. Giet de pasta af en schep hem samen met de peterselie door de schelpjes.

  13. Breng verder op smaak met olijfolie, peper en zout.