Paté met honing en parmaham met picklesgel en gemarineerde groenten

Paté met honing en parmaham met picklesgel en gemarineerde groenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gel van pickles: meng de piccalilly met de groentebouillon en de agar agar. Breng aan de kook. Mix fijn in de blender. Giet door een fijne zeef. Laat gedurende 1 nacht afkoelen. Mix de gestolde massa opnieuw tot een homogene gel. Doe de gel in een spuitbusje.

  2. Gemarineerde groenten: breng het water, de witte wijnazijn en de suiker aan de kook en laat op het vuur staan tot de suiker gesmolten is. Pel de uitjes en schil de raapjes. Snij beide in fijne ringen en plakjes. Laat ze in het zoetzure kookvocht marineren en afkoelen.

  3. Was de salademengeling en zwier droog.

  4. Doe de notenmengeling in de blender en mix fijn.

  5. Spuit de picklesgel en toefjes zure room afwisselend op het bord. Werk af met de gemarineerde uiringen en schijfjes raapjes. Schik de slamengeling op het bord.

  6. Snij fijne balkjes van de paté en leg deze op het bord. Strooi de crunch van noten erbij.

  7. Besprenkel het geheel met wat fijne olijfolie.