Pilaf met scampi’s, venkel en pastis

Allergenen

Schaaldieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 250.0 g basmatirijst

    Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.

  2. Ingrediënten: 1.0 uien 2.0 tenen look

    Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  3. Ingrediënten: 1.0 venkels

    Verwijder de venkelstelen en hou het venkelgroenn bij. Snij de rest van de venkel in blokjes.

  4. Ingrediënten: 300.0 g kerstomaatjes 1.0 bosjes bladpeterselie 1.0 bosjes verse munt

    Halveer de kerstomaatjes. Snij de peterselie- en muntblaadjes fijn.

  5. Ingrediënten: pilipili

    Verwarm een scheut olijfolie in een pot en fruit de venkel en ui tot ze zacht zijn, zonder te laten kleuren. Bak de look en een snuif pilipili mee en voeg de tomaatjes toe. Laat enkele min pruttelen.

  6. Ingrediënten: 100.0 ml pastis

    Roer de rijst er voorzichtig onder, besprenkel met pastis en laat inkoken.

  7. Ingrediënten: 450.0 ml gevogeltebouillon

    Overgiet met de bouillon, breng tegen de kook aan en zet het vuur dan laag. Kook gaar in 20 min tot alle vocht is opgenomen.

  8. Ingrediënten: 400.0 g rauwe scampi’s (gepeld)

    Bak de scampi’s op een hoog vuur rozig in olie. Kruid met peper en zout. Schep ze door de rijst, samen met de verse kruiden.

  9. Ingrediënten: 100.0 g fetakaas

    Bestrooi met feta en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................