Poké bowl met haring, rode biet, knolselder en appel

34670013cd04aa692618b6ee4d72f745d784e561599b82476a08092b1152465a.jpg

Allergenen

Selder, Eieren, Vis, Lactose, Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de kwarteleitjes 3 min in kokend water. Pel ze en leg ze in het rode vocht uit de verpakking van de rode bieten. Draai regelmatig om.

  2. Pel de sjalot en snij in ringen.

  3. Breng 100 ml ciderazijn met de suiker aan de kook. Giet over de sjalotringen en laat afkoelen. Giet door een zeef.

  4. Snij de augurken in fijne blokjes. Meng de sjalotringen erdoor.

  5. Snij de appel in dobbelsteentjes. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Meng de rode biet met de appelblokjes, 50 g zure room, de peterselie en 30 ml ciderazijn in een mengkom. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Snij de haringfilets in lange reepjes van 4 x 2 cm.

  8. Schil de knolselder en rasp fijn.

  9. Meng 100 g zure room met de mayonaise, mosterd en honing. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Hou 4 el apart om af te werken en roer de rest door de knolselder.

  11. Kook de Griekse pasta al dente, volgens de bereidingstijd op de verpakking. Giet af en spoel koud.

  12. Was de veldsla. Verdeel de Griekse pasta, veldsla, rode bietensalade, haring, knolselder en augurkblokjes netjes naast elkaar in 4 bowls.

  13. Besprenkel de veldsla met olijfolie.

  14. Werk af met gehalveerde kwarteleitjes, waterkers en de overige zure roomdressing. Kruid met zwarte peper en wat zout.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit