Prei-ricottalasagne met zalm

Prei-ricottalasagne met zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de look en snipper fijn.

  3. Snij het groen van de prei, spoel het witte gedeelte schoon en snij in plakjes.

  4. Smelt een flinke klont boter in een pot met gietijzeren bodem en voeg de prei toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat gaar stoven onder deksel.

  5. Verwarm de melk samen met het opgevangen vocht van de prei.

  6. Smelt 50 g boter in de pot en fruit de looksnippers 1 min op een zacht vuur. Roer de bloem erdoor met een garde en bak 2 min.

  7. Voeg 1,5 van de warme melk toe en klop los met een garde.

  8. Herhaal nog 2 keer en klop tot een gebonden saus.

  9. Roer 50 g Parmezaanse kaas en 175 g ricotta erdoor. Breng op smaak met zeste van citroen, peper en zout.

  10. Schep een laagje saus in een ovenschaal en bedek met lasagnebladen.

  11. Bestrijk met een laagje saus en verdeel er wat prei en plakjes zalm over. Dek af met lasagnebladen.

  12. Herhaal 2 keer en eindig met een laag prei en zalm.

  13. Verdeel de rest van de saus, Parmezaanse kaas en ricotta erover.

  14. Bak goudbruin en gaar in 40 min in de voorverwarmde oven.