1 panlasagne met zalm, prei & kervel

2Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 dl visfumet
  • 2 el Spar boter
  • 2 dl Galaxi room
  • 3 eigelen
  • 1 citroen
  • 8 lasagnevellen
  • 300 g verse zalmfilet
  • 100 g kervel
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 wit van prei
Recept
  1. Kook de lasagnevellen beetgaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Laat uitlekken op een propere keukenhanddoek.
  2. Kook de visfumet tot 1/3 in, kruid met peper en zout. Voeg het citroensap toe. Mix de kervelblaadjes erdoor en zeef door een puntzeef. Voeg de room en eigelen toe en meng goed.
  3. Reinig de prei en snij in fijne lamellen.  Spoel in water en laat uitlekken. Stoof de prei beetgaar in hete boter.
  4. Giet een laagje saus in de kommetjes, leg er een lasagnevel boven. Schik de helft van de zalm erboven met wat gestoofde prei. Nappeer er wat saus boven. Leg er nog een lasagnevel op met wat vis, nappeer nogmaals met de saus. Leg een laatste laagje lasagne, werk af met wat prei, overgiet met nog wat saus en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Gaar gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 165°C.
< naar recepten