Quiche met rode biet, spinazie en geitenkaas
                    
                    
                Eieren , Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte) en plaats een ovenplaat op de middelste richel.
 - 
                    
                    
Bekleed een taartvorm met het deeg en bak blind (zie kaderstukje).
 - 
                    
                    
Snij de gekookte bieten in plakjes.
 - 
                    
                    
Pel en snipper de ui en teentjes look fijn. Stoof ze aan in een ruime pot met een flinke klont boter.
 - 
                    
                    
Voeg de spinazie toe, besprenkel met ciderazijn en laat slinken. Kruid met tijm, peper en zout.
 - 
                    
                    
Klop de eieren los met de melk. Kruid met versgemalen zwarte peper, cayennepeper en zeezout.
 - 
                    
                    
Bestrooi de taartbodem met 2 el panko en schik de plakjes rode biet langs de rand.
 - 
                    
                    
Stort het spinaziemengsel in het midden en overgiet alles met het eimengsel.
 - 
                    
                    
Schep er vlokjes geitenkaas over en verdeel de walnoten erover.
 - 
                    
                    
Plaats de taartvorm op de voorverwarmde ovenplaat en bak in 30 à 35 min goudbruin en gaar.
 - 
                    
                    
Haal uit de oven. Druppel er acaciahoning over en serveer.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders