Quiche met rode biet, spinazie en geitenkaas

Quiche met rode biet, spinazie en geitenkaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte) en plaats een ovenplaat op de middelste richel.

  2. Bekleed een taartvorm met het deeg en bak blind (zie kaderstukje).

  3. Snij de gekookte bieten in plakjes.

  4. Pel en snipper de ui en teentjes look fijn. Stoof ze aan in een ruime pot met een flinke klont boter.

  5. Voeg de spinazie toe, besprenkel met ciderazijn en laat slinken. Kruid met tijm, peper en zout.

  6. Klop de eieren los met de melk. Kruid met versgemalen zwarte peper, cayennepeper en zeezout.

  7. Bestrooi de taartbodem met 2 el panko en schik de plakjes rode biet langs de rand.

  8. Stort het spinaziemengsel in het midden en overgiet alles met het eimengsel.

  9. Schep er vlokjes geitenkaas over en verdeel de walnoten erover.

  10. Plaats de taartvorm op de voorverwarmde ovenplaat en bak in 30 à 35 min goudbruin en gaar.

  11. Haal uit de oven. Druppel er acaciahoning over en serveer.