Red velvet cupcakes met ‘bloed’

c06e6b86adefffe235e83d1c406c90e41dbaba4460a58984106fa4a8de5518c7.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 46f781519f7b0af2e15736dc9f59e422fe6f66f8cb57c9c059305d460eee157d.jpg

    Zet de papieren vormpjes in het muffinbakblik.

  3. b8f7290b07e4f96719ba8493743afcbcbbd819258140deccee9a5fbeb79b8b36.jpg

    Ingrediënten: 170.0 g Boni bio tarwebloem 1.0 el cacaopoeder 4.0 g bakpoeder 1.5 g zout

    Meng de bloem met het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een kom.

  4. 2b1fe1dc2b7a0f65c406b2e6a94757748aa88996f7fcd84c2b844a130d1f8756.jpg

    Ingrediënten: 100.0 g fijne suiker 110.0 g bruine suiker 185.0 g zachte Spar roomboter

    Doe de zachte boter in de mengkom van de keukenrobot. Voeg witte en bruine suiker toe en laat draaien tot het mengsel romig wordt.

  5. 33cea519b198987522b4362ad5daf6167b8cbf57635fadb20f95cae6a44847fc.jpg

    Voeg de eieren 1 na 1 toe en laat draaien tot elk ei opgenomen is.

  6. 2d9d241341cd8c32b096d734045aa1a62fd1fe91fc1b41c56271777f32c2f0ab.jpg

    Ingrediënten: 3.0 el karmijnrode voedingskleurstof

    Voeg de kleurstof lepel per lepel toe tot je de gewenste kleur bereikt.

  7. 52714b23111c652c7381c21a61f069e70c880520517796e2a40dbc487e7a2bde.jpg

    Giet het bloemmengsel erbij en laat draaien tot een homogeen deeg. Schraap de zijkanten van de kom regelmatig los.

  8. 458800e77f4e8c1e998e6f95b904e81fc49514526609a9942c3ffc7597dab3e3.jpg

    Vul de muffinvormpjes met behulp van een ijsschep tot iets onder de rand.

  9. Bak in 25 min gaar in de voorverwarmde oven. Controleer met een houten prikker of ook de binnenkant gaar is en laat nog 5 min in het bakblik rusten.

  10. Haal de cupcakes uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  11. Frosting

    Ingrediënten: 170.0 g roomkaas 30.0 g zachte Spar roomboter 1.0 buisjes vanille-extract 190.0 g bloemsuiker

    Klop de roomkaas samen met de boter glad in de keukenrobot. Voeg vanille-extract, zout en bloemsuiker toe. Klop egaal en luchtig.

  12. aed0d6f0d70e965ad4eb91529640f92f43ec67ac940fe21807177c7779643c7f.jpg

    Schep in een spuitzak en bespuit de cupcakes met frosting of gebruik een plat mes en spatel de frosting over de cupcakes.

  13. Bloed

    Ingrediënten: 2.0 kl rode voedingskleurstof 1.0 el Boni Selection room 25.0 g bloemsuiker

    Meng de ingrediënten voor het drakenbloed en druppel het over de cupcakes.

  14. Werk af met Dracula-snoeptanden.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit