Rilette van eend

Rilette van eend

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de wortel in grove stukken. Pel de ui en hak eveneens in grove stukken.

  2. Bak de eendenbouten en spekblokjes kort aan in boter en een scheut olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Haal de bouten en het spek uit de pot en kleur de ui met de look en de wortelstukken in olijfolie. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Blus met de port. Voeg de eendenbouten opnieuw toe en voeg zoveel bouillon toe tot ze onderstaan. Voeg ook het laurierblaadje toe.

  3. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 2 uur garen op een zacht vuur.

  4. Check of het vlees zacht is. Als dat niet het geval is, laat je het verder garen tot het vlees mals en zacht is.

  5. Haal de eendenbouten uit het vocht en verwijder al het vlees van de beenderen.

  6. Trek het vlees in draadjes uit elkaar en meng met het ganzenvet. Breng verder op smaak met peper en zout.

  7. Schep de rilette in een vooraf uitgekookte weckpot. Zet de pot in de koelkast.

  8. Tip: je kan dit best een dag op voorhand maken, zodat het ganzenvet kan opstijven.