Roodbaarshaasje met auberginekaviaar en aioli

Roodbaarshaasje met auberginekaviaar en aioli

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aioli: pel de teentjes look en plet ze in een vijzel. Voeg de eidooier toe en plet verder. Voeg de olijfolie straalsgewijs toe. Werk af met wat citroensap en kruid met peper en zout.

  2. Auberginekaviaar: snij de aubergines overlangs door en maak ruitvormige insnijdingen. Wrijf in met de geplette look en olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat in een voorverwarmde oven van 150°C garen gedurende ± 1 uur. Het vruchtvlees moet licht kleuren. Haal de aubergines uit de oven en schraap het vruchtvlees met een lepel van de schil. Mix alles fijn in de blender en kruid bij met peper en zout, indien nodig.

  3. Kruid de roodbaarshaasjes met peper en zout. Bak ze in hete olijfolie.

  4. Wrijf met een lepel de auberginekaviaar (die warm of koud kan zijn) in het midden van het bord open. Schep daarrond een lepel aioli.

  5. Leg het stukje vis op de auberginekaviaar. Werk af met een takje kervel.