Rosbief gevuld met duxelles van paddenstoelen

Rosbief gevuld met duxelles van paddenstoelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Pel en versnipper de rode ui en teentjes look.

  4. Maak de paddenstoelen schoon en snij in kleine blokjes (brunoise).

  5. Stoof de ui- en looksnippers aan in boter. Voeg de paddenstoelen en verse kruiden toe en stoof ze zacht. Besprenkel met balsamicoazijn en roer tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met veel zwarte peper en zeezout.

  6. Snij het vlees van de ene naar de andere zijde schuin naar beneden in, maar niet helemaal door. Ga met je mes terug schuin naar beneden van de andere zijde. Vouw het vlees open en leg er laagjes duxelles tussen. Vouw het vlees weer in zijn oorspronkelijke vorm en bind vast met keukentouw. Wrijf het vlees in met peper en zeezout.

  7. Laat een klont boter smelten in de pan tot de boter gaat bruisen. Korst het vlees aan alle zijden. Leg het vlees in een ovenschaal en plaats 50 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Haal uit de oven en bedek het vlees met aluminiumfolie.

  9. Laat 30 à 40 minuten rusten en snij in plakken.