Salade Niçoise moderne versie

2f576b9f5185eb4f673128569121711cfcb737c253e11185795c3924e927f74d.jpg

Allergenen

Eieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vinaigrette: klop de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom. Kruid met peper en zout.

  2. Reinig de boontjes en kook ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en trek ze open.

  3. Snij de zwarte en groene olijven in plakjes. Spoel de radijsjes en snij deze ook in fijne plakjes.

  4. Spoel de verschillende soorten sla en zwier goed droog. Snij de kerstomaatjes in Pel de zachtgekookte eieren en snij eveneens in 4.

  5. Trek de blaadjes van het witloof los. Snij de verschillende paprika’s in julienne.

  6. Haal de ansjovisfilets uit de olie en laat uitlekken. Dep droog op wat keukenpapier.

  7. Verdeel de slatoefjes en de witloofblaadjes over het bord.

  8. Schroei de verse tonijn aan in een hete pan met een beetje olijfolie en bak 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en snij in plakjes.

  9. Verdeel de rest van de ingrediënten over de sla- en witloofblaadjes. Schik de tonijnplakjes ertussen.

  10. Besprenkel met de vinaigrette en geef de rest erbij in een kleine kom.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit