Scampi’s en zalm op de teppanyaki met wasabimayonaise en julienne van prei

Scampi’s en zalm op de teppanyaki met wasabimayonaise en julienne van prei

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mayonaise: neem een hoge maatbeker en voeg in deze volgorde de eidooiers, de mosterd, het citroensap, de olie en als laatste peper en zout toe. Zet de staafmixer op de bodem van de beker en zet aan. Trek de staafmixer langzaam naar boven zodat de mayonaise ook langzaam mee naar boven komt. Ga nog enkele keren met de mixer volledig naar beneden en omhoog tot de mayonaise goed gebonden is. Doe in een pot met deksel en zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Voeg de wasabi bij een gedeelte van de mayonaise en meng goed. Proef en voeg nog extra wasabi toe als de mayonaise niet pittig genoeg is.

  3. Reinig de prei en snij in fijne julienne. Blancheer de prei kort in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Stoof de prei in een beetje boter. Hou warm.

  4. Snij de zalm in blokjes en kruid met peper, zout en kerrie. Strijk in met olijfolie. Pel de scampi’s en kruid eveneens met peper, zout en kerrie. Strijk ook in met olijfolie.

  5. Zet de teppanyakiplaat op het vuur en laat ze heel warm worden.

  6. Leg de zalmblokjes en scampi’s op de teppanyakiplaat en laat ze aan alle zijden 2 tot 3 minuten bakken.

  7. Schik de prei onderaan het bord, verdeel de zalm en scampi’s erover en werk af met een dotje wasabimayonaise.