Schorseneren op Vlaamse wijze met grijze garnalen

c588e9dd9294f1adc80e3ce0a9cfa43227cc0b2b7e8bd2d1df117bdc3f0c5fe8.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Eieren, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren hard. Laat schrikken onder koud water en afkoelen.

  2. Zet een bak ruim koud water klaar met een flinke scheut azijn. Dat voorkomt dat de geschilde schorseneren gaan verkleuren.

  3. Schil de schorseneren, spoel ze schoon onder koud stromend water en leg ze direct in de bak water.

  4. Snij ze afhankelijk van de grootte van de pot op maat.

  5. Smelt 25 g boter in een ruime pot en schep de schorseneren erdoor. Kruid met peper en zout en laat ze 2 min zachtjes bakken.

  6. Overgiet met de wijn. Dek de pan af en laat op een zacht vuur in 20 à 30 min garen.

  7. Smelt intussen de geklaarde boter in een steelpannetje.

  8. Plet de eieren met een vork tot mimosa.

  9. Schep de schorseneren op een schotel. Schep de eimimosa erover en bestrooi met peterselie. Kruid met versgemalen peper en zout. Overgiet met geklaarde boter.

  10. Werk af met grijze garnalen en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit