Sint-jakobsnootjes met verse kruiden op een preibedje

0d287e2a5f0d97ddc27154600088f1e2688c08c6a4f36b52df463567603bb636.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Weekdieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika. Snij in brunoise. Spoel de prei en snij het preiwit in fijne stukjes.

  3. Smelt een flinke klont margarine in een pan. Stoof hierin de paprika- en preistukjes. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat zacht stoven. Voeg indien nodig wat water toe. Werk af met room en sausbinder.

  4. Snij intussen de verse kruiden fijn.

  5. Dep de sint-jakobsvruchten droog en verwijder de sluitspier. Schik de nootjes in een ovenschaal en strooi de verse kruiden erover. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Bedek met plakjes boter en zeezout.

  6. Zet 4 minuten in een goed voorverwarmde oven. Draai de nootjes om en laat nog 4 minuten bakken.

  7. Versier de rand van het bord met balsamicocrème. Verdeel de gestoofde groenten in het bord. Schik 4 sint-jakobsnootjes met groene kruiden op het groentebedje en werk af met parmezaanschilfers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit