Sint-jakobsvruchten uit de oven met gedroogde Italiaanse ham

Allergenen

Gluten, Lactose, Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de Italiaanse ham tussen bakpapier. Zet in de microgolfoven en laat 1 minuut drogen op maximaal vermogen. Controleer of de ham voldoende droog is. Indien niet, laat nogmaals 1 minuut op maximaal vermogen drogen. (*)

  2. Pel de look en snipper fijn. Hak de platte peterselie. Meng de olijfolie, het citroensap, de fijngesnipperde look en fijngehakte peterselie in een kom.

  3. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout.

  4. Wrijf een vuurvaste ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.

  5. Leg de sint-jakobsvruchten in de schaal. Verdeel de lookpeterseliemengeling erover. Bestrooi met panko.

  6. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat gedurende 5 à 6 minuten garen.

  7. Haal uit de oven en werk af met de gedroogde ham, wat platte peterselie en een in kwartjes gesneden citroen.

  8. (*) Indien je geen microgolfoven hebt, kan je de ham ook drogen in de oven op 70°C tot ze krokant is. Dat zal wel minstens 1 uur duren.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit