Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes

81e2cd70f6378bcdf67346c132d4f1d4ae4296d7b840ab7539bac3ebc8d17eee.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de groene kool schoon, verwijder de buitenste harde bladeren en was de kool goed. Snij in fijne slierten.

  2. Blancheer de kool 2 minuten in kokend water met zout en een snuifje natriumbicarbonaat. Giet het water af.

  3. Pel de ui en snij in ringen. Schil de pastinaak en snij in fijne blokjes.

  4. Doe de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de helft van de kool erbij, daarna de pastinaakblokjes en ten slotte de rest van de kool. Roer goed door.

  5. Doe het spek erbij en bak al roerend.

  6. Kruid met peper en nootmuskaat. Giet de bouillon erbij en voeg het laurierblad toe.

  7. Laat maximum 10 minuten op een laag vuur stoven met het deksel op de pan tot de pastinaak al dente is.

  8. Giet de bonen af en meng ze door de stoofschotel.

  9. Spoel de peterselie en pluk de blaadjes. Hak de peterselie fijn en verdeel over het gerecht.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit