Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes

Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de groene kool schoon, verwijder de buitenste harde bladeren en was de kool goed. Snij in fijne slierten.

  2. Blancheer de kool 2 minuten in kokend water met zout en een snuifje natriumbicarbonaat. Giet het water af.

  3. Pel de ui en snij in ringen. Schil de pastinaak en snij in fijne blokjes.

  4. Doe de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de helft van de kool erbij, daarna de pastinaakblokjes en ten slotte de rest van de kool. Roer goed door.

  5. Doe het spek erbij en bak al roerend.

  6. Kruid met peper en nootmuskaat. Giet de bouillon erbij en voeg het laurierblad toe.

  7. Laat maximum 10 minuten op een laag vuur stoven met het deksel op de pan tot de pastinaak al dente is.

  8. Giet de bonen af en meng ze door de stoofschotel.

  9. Spoel de peterselie en pluk de blaadjes. Hak de peterselie fijn en verdeel over het gerecht.