Tartaar van kabeljauw met ijs van graantjesmosterd en kerstomaatjes

Kookgerei
Uitsteekvormpje (1)
Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal de vis uit de verpakking en spoel. Dep droog.
-
Snij de vis in fijne stukjes met een scherp mes.
-
Reinig de lente-ui en snipper fijn. Snij ¾ van de bieslook fijn.
-
Werk de tartaar van kabeljauw af met olijfolie, versnipperde lente-ui en versneden bieslook.
-
Kruid met peper en zout en verfris net voor het serveren met citroensap en -zeste.
-
Mosterdijs
-
Warm de melk op met de tijm en laurier.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker.
-
Giet de kokende melk door een zeef op de losgeklopte dooiers.
-
Zet nog even op het vuur en verwarm al roerende kort zonder te koken.
-
Laat het mengsel wat afkoelen en voeg de zure room en graantjesmosterd toe.
-
Giet in de ijsmachine en draai af tot ijs.
-
Doe de kabeljauwtartaar in een ring in het midden van het bord. Haal de ring weg.
-
Snij de kerstomaatjes in 2 en schik op de tartaar. Werk af met wat fijngesneden lente-ui en bieslook.
-
Maak een mooie quenelle van het mosterdijs en schik op de tartaar. Serveer direct.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders