Tarte tatin met kroketje van bloedworst

Tarte tatin met kroketje van bloedworst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het kruimeldeeg uit de verpakking. Steek rondjes uit ter grootte van een appel.

  2. Leg de rondjes kruimeldeeg op een bakplaat met bakpapier.

  3. Bak het kruimeldeeg gedurende 15 min op 180°C.

  4. Doe de suiker in een propere kookpot en voeg 2 el water toe.

  5. Laat de suiker bruin karamelliseren.

  6. Giet het water, als de suiker de juiste kleur heeft (hoe bruiner, hoe bitterder), op de suiker en giet het sap van de citroen erbij.

  7. Snij vier appels in de breedte in 2 en snij de afgeronde kanten eraf.

  8. Steek met behulp van een appelboor het klokhuis eruit en steek met een vorm mooie rondjes uit de appels. Verwijder de schil.

  9. Gaar de appelschijfjes zachtjes in de karamelsiroop*.

  10. Haal de appeltjes uit de siroop en bak in een hete pan met antiaanbaklaag.

  11. Kroketjes van bloedworst: snij de bloedworst open en haal de binnenkant eruit.

  12. Schil één appel, snij in kleine dobbelsteentjes en meng onder de bloedworst.

  13. Hak de kervel fijn en meng ook onder de bloedworst.

  14. Draai bolletjes van dit geheel en paneer ze zoals een gewoon kroketje. Dus eerst door de bloem, daarna door een losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.

  15. Frituur de kroketjes een 3-tal min op 180°C.

  16. Schik de gekaramelliseerde appelschijfjes op het gebakken koekje. Leg in het midden van de appelschijfjes een kroketje van bloedworst. Schik op een schotel en versier met wat kervel.*Tot hier kan je het recept gerust op voorhand maken.