Tataki van zalm met relish van abrikoos en selder

f72ca396fde3e6f8c4c6eee1a5541efabbb889fe85cabbbf35ba6a7d716b69c9.jpg

Allergenen

Selder , Vis , Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de zalm in dikke, lange repen. Marineer een nacht in de oestersaus met suiker.

  2. ’s Anderendaags: pel de sjalot en snij in fijne brunoise. Doe hetzelfde met de selder en de helft van de koolrabi. Snij de gedroogde abrikozen ook in fijne brunoise. Snij de andere helft van de koolrabi in fijne schijfjes.

  3. Verwijder de pit van de verse abrikozen en snij de abrikozen in kleine brunoise.

  4. Stoof de sjalot-, koolrabi- en selderbrunoise aan in een klontje boter. Voeg na enkele min de 2 soorten abrikozen toe en laat rustig garen tot compote op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Fris de relish op door toevoeging van wat ciderazijn.

  5. Haal de zalm uit de marinade en bestrooi rijkelijk met sesamzaad. Bak zeer kort aan in een pan met antiaanbaklaag ingesmeerd met heel weinig olie.

  6. Serveer de zalm lauw met de lauwwarme relish. Schik de koolrabiplakjes erbij. Werk af met wat van de marinadesaus en wat platte peterselie.