Thaise garnalensoep of ‘tom yam kung’

Thaise garnalensoep of ‘tom yam kung’

Allergenen

Schaaldieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de zeewatergarnalen en dep ze droog met keukenpapier. Hou de schalen bij.

  2. Verwijder de harde, buitenste bladeren van de citroengrasstengels. Snij in 3 schuine stukken.

  3. Snij de gember in schijfjes van 0,5 cm.

  4. Rasp de zeste van ½ limoen. Pers de limoenen nadien uit tot 75 ml sap.

  5. Verwijder de steel van de chilipeper en snij in Indien gewenst, verwijder de zaadjes voor een minder pikante versie.

  6. Verhit wat arachideolie en bak de schalen van de garnalen lichtbruin in de warme olie. Roer de tomatenpuree erdoor.

  7. Blus met de kippenbouillon. Breng aan de kook met het citroengras, de gember, de chilipeper, ¼ bosje koriander en zeste van ½ limoen. Laat 10 min rustig koken.

  8. Zeef de soep en breng weer aan de kook met de oesterzwammen.

  9. Voeg de garnalen en kerstomaten toe en laat 2 min heel rustig koken.

  10. Haal van het vuur en roer de suiker, de vissaus en het limoensap erdoor. Voeg naar smaak meer of minder suiker en/of limoensap toe.

  11. Werk af met de overige koriander en serveer met wat extra limoen.