Vegetarische Buffaloburger met blauwwitte zoete aardappelfrieten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Blauwwitte frieten: was de zoete aardappel, snij in dikke frieten; met of zonder schil.

  2. Leg de frieten op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met olijfolie.

  3. Pel het teentje look en snipper fijn. Meng de olie met de fijngesnipperde look en besprenkel de frieten ermee.

  4. Bak de frieten gedurende 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

  5. Haal de frieten uit de oven en verbrokkel de blauwwitte kaas erover.

  6. Tzatziki: pel het teentje look en duw door de lookpers. Snipper de bieslook fijn. Schil en rasp de komkommer, bestrooi met een beetje zout en laat uitlekken in een vergiet. Meng de komkommer met de yoghurt, de geperste look en fijngesnipperde bieslook. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.

  7. Buffalosaus: smelt de boter en meng alle ingrediënten voor de saus erdoorheen. Laat de boter niet kleuren.

  8. Bak de notenburger.

  9. Warm de pitabroodjes op in de oven en snij doormidden.

  10. Serveer de notenburgers in een pitabroodje met de frieten en de kaas.

  11. Serveer de tzatziki en de Buffalosaus erbij.